Een nieuwe start,  door ds. B.L. Jongkind

Onlangs nodigde de scriba van de nieuwe Classis Veluwe de leden van de classicale commissie Kerk & Israël op de Veluwe uit voor een gesprek over een nieuwe start. Want de reorganisatie van de classes van de PKN is een feit. In plaats van 72 classes zijn dat er nu 11.

Dat heeft ook gevolgen voor de commissies en werkgroepen Kerk & Israël. Zoals die van ons. Besloeg zij voorheen de Noordwest Veluwe, nu is dat de hele Veluwe. Vandaar de nieuwe naam: classicale commissie Kerk & Israël Veluwe. Wel zo duidelijk.

Maar wat houdt die commissie in? De classicale commissie Kerk & Israël Veluwe bestaat uit zes personen. Vijf vanuit alle Kerk & Israël-groepen op de Veluwe en de zesde de voorzitter. Deze laatste heeft niet alleen een functie naar het grondvlak toe, de gemeenten, maar is ook als ambassadeur aangesteld bij de Protestantse Raad voor Kerk & Israël in Utrecht. We hopen zo op een goede doorstroming ‘van beneden naar boven’ en ‘van boven naar beneden’.

Doel van deze gehele organisatiestructuur was en blijft: dienstbaar zijn aan de kerkelijke gemeenten en onze joodse broeders en zusters, samen ‘lernen’ en activiteiten ontplooien. Waarschuwen tegen antisemitisme bijvoorbeeld. Ook een eigen Nieuwsbrief past binnen die activiteiten. Alles uiteindelijk ter meerdere eer en glorie van Israëls ENE, die wij hebben leren kennen in onze Heer, Jezus Christus.

Alle reorganisatieperikelen de afgelopen jaren ten spijt, mogen we er dus zijn. Als ‘’Waarde Israëlieten’. Voor het seizoen 2019 – 2020 hebben we dan ook weer een mooi programma voor u in elkaar gezet. Met bijdrage uit de regio’s Apeldoorn, Barneveld, Ede, Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nijkerk, Nunspeet en Putten. Op twee van die activiteiten ga ik nader in.

Mw. drs. B. L. Jongkind, predikante, voorzitter classicale commissie Kerk & Israël Veluwe / Kerk & Israël ambassadeur Protestantse Raad voor Kerk & Israël

Mw. H.A.C. Zintel - Van der Pot, secretaris classicale Commissie Kerk & Israël Veluwe

Website: https://www.kerkenisraelveluwe.nl