Wat geloven we over Israël?  Twaalf stellingen

Dat is de vraag waarop we ons de komende twee avonden bezinnen. Eigenlijk is de vraag verkeerd. De vraag zou moeten zijn: “Is God nog steeds trouw aan Zijn beloften die Hij aan Zijn volk heeft gedaan?” Of is de rol van Israël in de heilsgeschiedenis sinds de komst van Christus voorbij, omdat deze in Christus zijn vervuld? Hoe moeten we Bijbels gezien kijken naar de terugkeer van het Joodse volk en het ontstaan van de staat Israël in 1948? Zijn beloften voor het land en de stad Jeruzalem nog steeds van kracht of moeten we dit geestelijk verstaan?

Theologen uit diverse kerkelijke richtingen hebben zich over deze vragen gebogen en geprobeerd vanuit de Bijbel antwoorden hierop te vinden. Deze zijn verwoord in “twaalf stellingen” die zijn bedoeld als een aanzet om verder te denken over de plaats van Israël in Gods heilsplan.

Op de bijeenkomsten ontvangt u de brochure met daarin een uitwerking van de twaalf stellingen en een toelichting met Schriftverwijzingen zodat u deze thuis nog eens na kunt lezen. Het onderwerp is over twee avonden verdeeld zodat er ook tijd is voor het stellen van vragen. Deze bijeenkomsten zijn een mooie gelegenheid om u te verdiepen in “wat zegt de Bijbel over het Joodse volk?”.

Er is een boekentafel met diverse boeken en informatie betreffend dit onderwerp.

Data: 30 januari en 6 februari 2020

Plaats: Westerkerk, Oude Nijkerkerweg 4, 3853 JS Ermelo ------------Tijd: 20.00 uur – 21.45 uur

Inleider: Ds. W.J.J. Glashouwer

Collecte: voor een goed doel