.


Studieavonden Romeinenbrief

In januari en februari 2020 organiseert de ‘werkgroep Israël & onze gemeente’ van de Hervormde gemeente Barneveld drie studieavonden met als thema ‘Eerst de Jood en ook de Griek’.

Er is veel te doen over de zogenaamde ‘Israël-theologie’. De één noemt het een verrijking voor zijn geloof, de ander vreest juist dat deze theologie tekort doet aan de gestalte van Jezus Christus. Hoe zit dat?

Ds. B. Gijsbertsen is al een leven lang bezig met ‘de verhouding tussen Kerk en Israel’. Hij verdiepte zich in de brief van Paulus aan de Romeinen en zat uiteindelijk met rode oren te lezen; schrok ook wel van de Nederlandse vertalingen. Hij schreef over zijn ervaringen het boekje 'Eerst de Jood en ook de Griek'. Die zin blijkt een refrein te zijn in Paulus’ brief. Maar wat bedoelde Paulus daar dan precies mee? En wat betekent dat dan voor ons christelijke denken over ‘sola fide’, de ‘werken der wet’, ‘verkiezing en verwerping’, ‘kerk en jodendom’, over Jezus zelf, enzovoort?

Kom zelf meeluisteren en laat je op spanning brengen. De avonden worden gehouden in de Goede Herderkerk, Jan Seppenplein 70 te Barneveld op de donderdagavonden 9 en 30 januari en 13 februari

Steeds van 20.00-22.00 uur. De toegang is gratis. Er is wel een collecte voor de kosten; bij een batig saldo zal dat ten goede komen aan een project voor of in Israël.

Op alle avonden is er een boekentafel aanwezig en worden er Israëlproducten verkocht. U kunt zich alvast voorbereiden op deze studie door het genoemde boekje gratis te downloaden. Ga daarvoor naar  www.bartgijsbertsen.nl  

 (Logo werkgroep Israël & onze gemeente Barneveld)

 


↑ Top  

© Kerk en Israel - Veluwe 2020   - Leden -

Uw Internet Explorer versie is verouderd.

Deze website kan niet met deze browser worden bekeken!

Upgrade uw browser naar de laatste versie (Internet Explorer 8) of installeer een andere browser, zoals Firefox of Google Chrome)